Van Dissel “In Azie lopen mensen al tijden met mondkapjes maar dat heeft coronauitbraak niet kunnen tegenhouden”

Jaap van Dissel is nog steeds tegen het gebruik van mondkapjes door het publiek. Dat veel andere landen mondkapjes verplichten of adviseren geeft hij als een van de mogelijke verklaringen dat in die landen kleinere winkels zijn.

Van Dissel zei meer opmerkelijke dingen tijdens de briefing voor de Tweede Kamer op 16 april. Namelijk dat ondanks het feit dat in Azie mensen mondkapjes dragen dat de coronauitbraak niet heeft kunnen tegenhouden.

Van Dissel: “Ik bedoel dit niet grappig, maar in veel Aziatische landen lopen mensen al tijden met mondkapjes en dat heeft daar ook de coronauitbraak niet kunnen tegenhouden.”

Het fragment is hieronder te zien.

 

De NOS schreef:

Bij een exitstrategie kunnen mondkapjes wel degelijk van belang zijn, bijvoorbeeld voor contactberoepen, zegt Van Dissel. Je kunt ze inzetten zodat die sectoren weer kunnen opstarten. Maar voorlopig is er nog grote schaarste, dus moeten alle kapjes naar de zorg

In het gewone dagelijkse verkeer hebben ze nauwelijks toegevoegde waarde als je voldoende afstand houdt. Van Dissel: “Ik bedoel dit niet grappig, maar in veel Aziatische landen lopen mensen al tijden met mondkapjes en dat heeft daar ook de coronauitbraak niet kunnen tegenhouden.”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s