Ministerie zet 5 ambtenaren op non-actief en doet aangifte vermoeden van knevelarij en discriminatie

Vijf ambtenaren die werken voor de Belastingdienst en betrokken waren bij de affaire kinderopvangtoeslag zijn op non-actief gezet. Het zou gaan om onder andere de  voormalig directeur Toeslagen (nu directeur MKB) Gerard B. Telegraaf journalist Wouter de Winther gaf bij Beau aan dat iemand die bij de Algemene Bestuursdienst werkt ook op non-actief is gezet. Het gaat dan mogelijk om Jaap U. de voormalige directeur-generaal van de Belastingdienst die in de nasleep van de toeslagenaffaire werd weggestuurd

U. werd door het  ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingezet om te analyseren wat er nodig is om te zorgen dat arbeidsmigranten veilig kunnen werken in Nederland”.

RTL Nieuws schrijft: 

Op basis van de bevindingen van Biemond worden vandaag ook vijf ambtenaren per direct op non-actief gesteld. Namen van betrokkenen worden niet genoemd, om het aanstaande OM-onderzoek niet te frustreren. Volgens insiders zou het in elk geval gaan om een voormalig directeur Toeslagen, die zowel de fraudejacht ruim baan gaf, als verzuimde in te grijpen toen bleek dat er ernstige misstanden waren ontstaan.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s