Pieter Omtzigt lost een daverend waarschuwingsschot richting de politieke elite

In een vlammende lezing haalt Pieter Omtzigt hard uit naar de vele overheidsinstanties die de toeslagenaffaire proberen af te dekken.

De tekst is hier te lezen. Vrij Nederland schreef er dit stuk over. Opvallend is dat de lezing verder weinig aandacht kreeg in de Nederlandse media. Zou dat komen omdat de pers er door Omtzigt ook van langs krijgt? Hij schrijft

Ook de pers, traditioneel aangemerkt als een controleur van de macht, heeft haar maatschappelijk rol verwaarloosd. Enkele uitzonderingen daargelaten, zoals Trouw en RTL Nieuws, leek de pers gedwee de communicatieafdeling van het Ministerie van Financiën te volgen.

Berichtgeving over de lezing van Omtzigt, dat geen menig is maar gebaseerd op feiten, werd gedaan door een zeer beperkt aantal media . Ik kon het alleen terugvinden bij GeenStijl en Elsevier,

Zou dat komen omdat een deel van de linkse media geen kritiek wil geven op het kabinet? Zo zweeg de Volkskrant over de woedeuitbarsting van Omtzigt en Leijten in een debat. En volgde de Volkskrant inderdaad gedwee de woordvoerders van het Ministerie van Financien in de berichtgeving over de affaire kinderopvangtoeslag.

Leave a comment