Een van de investeerders in De Andere Krant is iemand die zaken doet met Rusland en bekende van verspreider Kremlin desinformatie

Uit de statuten van De Andere Krant B.V. blijkt dat een van de oprichters Peter van Stigt is. Van Stigt heeft 80.000 euro geïnvesteerd in de BV. Hij is eigenaar van het bedrijf Fontanka. Een Nederlands bedrijf, sinds 2000 actief in Rusland als partner, distributeur, agent voor Europese producenten van diervoeder, voeradditieven, desinfectie en hygiëneproducten.

Een andere investeerder is Jan Rijkeboer van fietsfabriek Azor. Rijkeboer denkt dat machtige pedo-satanische netwerken onder Nederland geheime tunnels hebben aangelegd, aldus het tv-programma MediaLogica.

Blijkens een Tweet van Sonja van de Ende zijn zij en Peter van Stigt bekenden van elkaar. Op 4 februari 2023 hadden ze een ontmoeting in Moskou.

Peter van Stigt had in februari 2022 een interview voor De blauwe tijger. Deze uitgeverij werd in het ‘Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland 53’ van de NCTV genoemd.

Sonja van den Ende is een zogenaamde usefull idiot van het Kremlin. Ze gaat bijvoorbeeld mee met het Russische leger in Oekraïne. Ze verspreidt daarbij aantoonbaar Kremlin desinformatie. Dat doet ze bijvoorbeeld via haar website.

De ontmoeting tussen een van de investeerders van De Andere Krant en een Kremlin propagandist is een aanwijzing dat artikelen in De Andere Krant niet neutraal, niet onafhankelijk zijn maar een duidelijke voorkeur hebben voor het standpunt van het Kremlin. Een ander duidelijk bewijs is Eric van de Beek regelmatig Kremlin standpunten opschrijft in De Andere Krant.

In april 2022 schreef De Andere Krant over Van den Ende.

Dat Van den Ende de feiten niet kent blijkt alleen al uit de zin in haar Tweet dat De Andere Krant “groter is dan de reguliere media”.

Peter van Stigt is hier rechts op de foto te zien. In het midden Sonja van den Ende

Leave a comment