Wederom waanzin door Eric van de Beek. Burgermeester Halsema bracht geen nazigroet.

Als afsluiting van haar speech ter gelegenheid van het plaatsen van een Russische tank in Amsterdam gebruikte burgermeester Halsema de woorden ‘‘Slava Ukraini’. De slogan is vooral een benadrukken van de onafhankelijkheid van Ukraine tegenover Russische/Sovjet overheersing.

Echter volgens blogger en verspreider van desinformatie Eric van de Beek betekent dat zo ongeveer Heil Hitler. Hierover schrijft de website voor complottheorieën en andere waanzin NineforNews. Dat is waanzin en desinformatie dat rechtstreeks van het Kremlin komt. ‘Slava Ukraini’ betekent ‘Glorie aan Oekraïne

De complotdenker schrijft verder:

“Halsema hield een zalvend praatje over de Duitse bezetting van Nederland. Maar sluit dan af met ‘Slava Ukraini’. Echt, ik ben sprakeloos. De Hitlergroet is verboden in Nederland. Mag dan alstublieft ook de Oekraïense fascistengroet verboden worden?”

De verspreider van Kremlin desinformatie Eric van de Beek kreeg na deze onzin een enorme berg Tweets als reactie. Vrijwel iedere schrijver verklaarde Van de Beek als gek. Iedereen snapt dat Slava Ukraini’ niets met het fascistische Duitsland van Hitler te maken heeft.

Van de Beek besloot na de enorme ophef om zijn Twitter account op slot te zetten.

Leave a comment