SchipholWatch let weer niet op. Beschuldigt Rintel ten onrechte van een leugen.

De actiegroep SchipholWatch, die bestaat uit slechts twee personen, schrijft met enige regelmaat onjuistheden over de luchtvaart. In een serie artikelen worden deze onjuistheden aangetoond.

Op 31 december 2023 stuurde SchipholWatch op haar X account een Tweet met de volgende tekst: “ Dus het ” werd uitgefaseerd” van Rintel is de zoveelste leugen.

Dat is een onjuiste beschuldiging door SchipholWatch. Een dag eerder gebruikte SchipholWatch ook al het woord ‘ liegen’. Ten onrechte. Twee valse beschuldigingen.

SchipholWatch had eerder een Tweet gestuurd met een verwijzing naar een artikel van Upinthesky. Let even op de blauw gearceerde tekst. Daar staan geen quote voor en achter.

Iemand die het artikel van Upinthesky gewoon leest ziet dat Rintel niet wordt aangehaald. De tekst dat de Boeing 747 werd uitgefaseerd is van de journalist van Upinthesky, Deze bedoelde daarbij de Boeing 747-400 in passagiers uitvoering.

Wanneer in hetzelfde artikel de journalist van Upinthesky een uitspraak van Rintel aanhaalt, worden quotes gebruikt bij het begin en einde van de uitspraak. Een van de heren achter SchipholWatch, Maurice van Uden, heeft bij de Telegraaf als journalist gewerkt. Die zou toch moeten snappen hoe dit werkt?

Leave a comment